viernes, 19 de septiembre de 2014

La teologia feminista en la història

Teresa Forcades i Vila, La teologia feminista en la història, Fragmenta editorial, 2007

Teresa Forcades nos explica que: "La teologia feminista és una modalitat de teologia de l'alliberament... un camí de lluita i de reivindicació... camí de gratuïtat, de do, de sorpreses i regals inesperats, de descobertes que eixamplen cada vegada més l'horitzó inicial."

En las palabras finales de su recorrido por la historia de la teología feminista, nos explica cuál es la tarea de la teología feminista:

"La tasca de la teologia feminista d'avui és la d'obrir camins perquè puguem entre tots bastir unes societats que, a més de fonamentar-se en la igualtat en dignitat, en inteligència i en llibertat de les dones i els barons, es basin també en la igualtat en la capacitat d'estimar, ja que, tal com expressa la coneguda frase de Sant Agustí 'Estima i fes el que vulguis', l'amor i la llibertat són indissociables. Aquesta frase no és una contradicció ni apunta cap a una doble moral. És l'afirmació més concisa de la veritat del nostre ser personal: només des de la llibertat es pot estimar; només des de l'amor es pot ser lliure."